Lepota in zdravje

Živeti zdravo življenje na naraven način

Živeti čimbolj zdravo in usklajeno življenje s stvarnikom in z naravo, ter v zavedanju o njuni moči je sinonim za pravo kakovost življenja. Avogel.si je spletna stran, kjer dobite veliko smernic za zdravo življenje. Ponujati ljudem možnost, da si pomagajo z naravo v harmonijo življenja in si zato postavijo svoj osebni življenjski cilj, je naloga, ki ponuja sozvočje z naravo. Vir zdravja in življenjske radosti je v preventivi. Človek se mora zavestno in prostovoljno odločiti, da se bo naravno in uravnoteženo prehranjeval in, da bo pozoren na opozorila svojega telesa. Zdravje in bolezen ponavadi ne zadevata posameznih organov naključno, ampak sta močno odvisna od življenjskega nazora, okoliščin in načina življenja.

zdravje

Poznavanje povezanosti med načinom prehranjevanja in zdravjem oziroma boleznijo nam ljudem olajša nujno potreben uvid, da niso zdravstvene institucije tiste, ki so odgovorne za naše dobro počutje, ampak predvsem mi sami. Zdravnik ali terapevt je kot vodič pri hoji v hribe. Gre sicer pred nami in nas vodi po poti, vendar bolnika ne more nesti, človek mora iti sam.
Potrebno se je naučiti, kako sami skrbimo za svoje zdravje. Izberite pretežno vegetarijansko, naravno, bazično, polnovredno prehrano z velikim deležem surove hrane, s tem boste veliko prispevali k dolgoročnemu trdnemu zdravju in ravnovesju.
Poskusite najti ravnovesje med napetostjo in sprostitvijo, med aktivnostjo in mirovanjem, med duševno in telesno dejavnostjo. Neravnovesje in disharmonija na kateremkoli življenjskem področju povzročata slabo počutje in bolezen.
Živeti po naravnih zakonih je mnogo več kot tehnika. Zahteva notranjo držo na podlagi globokega razumevanja ter spoštovanje in sočutje do narave. Če želimo kaj storiti proti nasilju, bodisi nad človekom, okoljem ali živalmi, se moramo naučiti spoštovati življenje kot nekaj svetega. Dopuščanje, da morajo živali kot del stvarstva trpeti v poskusih, ki jih izvajajo nad njimi, je okrutno in ni v skladu z ljubeznijo do narave.
Pri vseh prizadevanjih naj vas vodi ljubezen, ki je najmočnejša sila v vesolju.