pižame
Lepota in zdravje Moda

Kvalitetne pižame so ključ do dobrega počutja!

Tudi vi zjutraj radi poležavate v postelji ali pa kar celo dopoldne preživite v pižami? Obožujete mehak in prijeten dotik, ki ga nudijo pižame? Se navdušujete nad prikupno oblikovanimi pižamami in jih imate doma celo zbirko – od tistih z božičnimi motivi, pa vse do tistih malo bolj otročjih? Potem kliknite na pizame.si in zagotovo vas bodo navdušile pižame, spalne srajce in jutranjke različnih dolžin in z različnimi motivi. Pustite se razvajati in si izberite svojo najljubšo pižamo še danes!

Staro ni vedno tudi boljše

Veliko ljudi še vedno misli, da je pižama nekaj, česar oni ne rabijo. Zakaj bi plačeval za pižamo, ko pa je stara, raztegnjena in ponošena majica čisto v redu za spanje? To trditev moramo že v kali zatreti, saj nikakor ne drži. Stare in ponošene majice nikakor ne morejo biti dober nadomestek za kvalitetno in udobno pižamo ali spalno srajco. Običajne majice namreč niso narejene za spanje, zato se boste v njih bolj potili, bolj vam bo vroče in posledično boste slabše spali. Slabši spanec pa vodi v slabše splošno počutje, večjo razdražljivost in raztresenost, utrujenost, manjšo sposobnost opravljanja različnih dejavnosti itd. Saj vsi vemo, da je kvaliteten spanec ključen za dobro počutje, kajne? Kako pa priti do kvalitetnega spanca? Preprosto, z upoštevanjem vsaj petih ključnih dejavnikov: s pravilno izbiro posteljnega okvirja, vzmetnice, vzglavnika, odeje in pižame seveda. No, pa seveda mora biti tudi temperatura sobe prava, pa svetloba itd., ampak to so že stvari, na katere pogosto nimamo vpliva. Vpliv pa imate na ostale naštete stvari. O posteljnih okvirjih, vzmetnicah, vzglavnikih in odejah bomo govorili kdaj drugič, danes pa se bomo podrobneje posvetili izbiri pižame ali spalne srajce.

pižame
Kvalitetna pižama lahko veliko doprinese k boljšemu spancu.

Udobje, ki si ga zaslužite

Namesto da še naprej nosite stare majice, svojemu telesu privoščite udobje, in sicer tako, da kupite kvalitetno pižamo ali spalno srajco. Kakšno pižamo izbrati in na kaj biti pri tem pozorni, pa vam bomo razkrili v nadaljevanju.

Kvalitetna pižama vpliva tudi na kakovost našega spanca. Pri izbiri pižame pa je za mnoge (predvsem ženske) pomemben še en kriterij in to je estetski videz. Poleg tega, da je pižama funkcionalna, mora biti tudi lepa na pogled. Priporočljivo je, da imamo za vsak letni čas drugo pižamo, to pa zato, ker pižame v različnih letnih časih opravljajo drugačno funkcijo. Pozimi nas morajo greti, zato imejmo za takrat pripravljeno debelejšo pižamo. Poleti nam bodo prav prišle lahkotnejše pižame, ki bodo tudi bolj zračne, da bo naše telo lahko dihalo. Iz tega razloga je pomemben tudi material iz katerega je narejena določena pižama. Bombaž je na primer zelo zračen in zato primeren za lahkotnejše, poletne pižame. Na drugi strani imamo saten, ki je prijetno hladen, a tudi bolj eleganten, zato je primeren za elegantnejše pižame. Poleg tega je izredno mehek in se ne mečka.

pizame
Pižama je lahko udobna in elegantna hkrati.

Pižame in spalne srajce za vsak okus

Moški, moramo vas razočarati – tako kot pri dnevni garderobi imajo ženke tudi pri izbiri nočnih kompletov več izbire, saj lahko poleg pižame izberejo tudi spalne srajce. Te so med uporabnicami nežnejšega spola priljubljene predvsem zato, ker so lahkotne in zelo udobne ter ponujajo več svobode in lažje premikanje med spanjem. Tako pižame kot spalne srajce pa so lahko zelo elegantne in privlačne ali pa preprostejše, odločitev je vaša. Kupite lahko pižamo ali spalno srajco, ki ima globlji in izrazit izrez ali pa ji je dodana čipka. Lahko ste drzne in izberete živo barvo, ki bo vašemu partnerju prižgala iskrico poželenja v očeh. Bodite drzne in s prepustite domišljiji. Ne bojte se eksperimentirati, saj bo vašo pižamo/spalno srajco videl le mož/žena in nihče drug, zato ste lahko pri nakupu spalnih oblačil bolj svobodni.

Za popolno spalno kombinacijo si kupite še tako imenovano jutranjko. Z njo se lahko zjutraj ogrnete, ne da bi se preoblekli iz pižame in si greste pripravit zajtrk. Potem si lahko vzamete še trenutek ali dva, da v miru spijete kavo, preberete, kaj se dogaja po svetu ali kar pač zjutraj radi počnete in se šele potem uredite za v službo. Med vikendom ste lahko bolj sproščeni in v pižami in jutranjki preživite kar celo dopoldne, brez slabe vesti. Jutranjke so odlične tudi za zgodnje nenapovedane obiske. Zagotovo se je že marsikomu zgodilo, da je navsezgodaj zvonil poštar ali tašča, ki je nenapovedano prišla pogledat svoje vnuke, vi pa ste bili še v pižami. Takrat ste najbrž zbegano in jezno tekali po hiši in se z možem prerekali, kdo bolje izgleda, da gre lahko odpreti vrata. Z jutranjko pa se lahko tem problemom izognete. Preprosto si jo ogrnite čez rame in že ste pripravljeni za sprejem obiskov.

pižame
Prikupne pižame se najdejo za vse starosti.

Pižame so lahko super darilo

Če vam je že zmanjkalo idej, kaj prijateljici podariti za rojstni dan, potem so pižame super rešitev. Izberite lepo pižamo, ki bo všeč tudi vaši prijateljici in jo presenetite z nepričakovanim darilom. Tega bo gotovo bolj vesela, kot pa standardnih daril (čokolade, skodelice, beležke, kozmetike itd.). P.S: kupite dva kompleta pižam – enega zase in enega za prijateljico in si priredita nepozabno pižama party!

Kvalitetne pižame so ključne za dober spanec, zato nikar ne nosite več ponošenih majic. Privoščite svojemu telesu udobje in videli boste, da se boste bolje počutili.