Comfort El
Dom in vrt

Comfort-el – povezovanje udobnosti in tehnologije

Ponudba podjetja Acenta vključuje več kot 20.000 artiklov priznanih proizvajalcev, kot so Bticino, Legrand, Doorbird, Z-Wave, Qubino, Ajax in Ekey. Več si oglejte na spletni strani: https://www.comfort-el.com/. Uživate lahko v izjemnem dizajnu, pametnih funkcionalnostih in znanju, saj vam v podjetju lahko pomagajo pri vaših trenutnih in prihodnjih projektih.

Pametne inštalacije so cenovno dostopne, se lahko povezujejo s klasičnimi elementi in so ključnega pomena za zmanjšanje stroškov energije ter povečanje varnosti. Starejši lahko vklopijo alarm s klasičnim stikalom, medtem ko lahko njihovi vnuki to storijo prek pametnega telefona. S pametnimi inštalacijami lahko dosežete visoko stopnjo udobja in učinkovitosti v vašem domu.

Comfort El

Strokovno znanje in podpora

Njihova ekipa strokovnjakov in elektroinštalaterjev je vedno na voljo, da vam svetuje in pomaga pri izbiri primerne opreme za vaše potrebe. Z veseljem vam pomagajo pri načrtovanju elektroinštalacij, pripravi projektnih dokumentacij ter zagotavljamo kakovostno vgradnje in montaže.

Pestra izbira izdelkov priznanih proizvajalcev

V ponudbi najdete širok spekter izdelkov različnih vrst. Na voljo so stikala Bticino in Legrand, alarmni sistemi Ajax, domofoni Bticino in Legrand, IP domofoni Doorbird, brezžični pametni sistemi za hišo, pa tudi potopne vtičnice Legrand. Z njihovimi izdelki boste zmogli izboljšati vaš dom na način, ki je primeren za vaše potrebe.

Izvedeni projekti in kontakt

Njihove uspešno opravljene projekte izgradnje večstanovanjskih video domofonskih sistemov si lahko ogledate na njihovi spletni strani. Za več informacij ali najboljšo ponudbo jim kontaktirajte preko telefona ali e-pošte. Na voljo so vam z mobilnim razstavnim prostorom, kjer lahko predstavijo vzorce in delovanje sistemov kar na vašem domu. Njihove ključne prednosti so hitra izdelava ponudbe, tehnična podpora na terenu in pomoč pri izdelavi projektov.

Domofoni – združitev dizajna, tehnologije in varnosti

Vloga domofona je ključna, saj predstavlja prvi stik zunanjih obiskovalcev z vašim domom, hkrati pa je tudi prva varnostna prepreka proti morebitnim nepridipravom. Glede na svojo izpostavljenost temperaturnim nihanjem in mehanskemu rokovanju, je pomembno, da je domofon enostaven, zanesljiv, vzdržljiv in udoben. Njihova ponudba ustrezno pokrije potrebe tistih, ki iščejo osnovne rešitve, kot tudi tistih, ki zahtevajo najnovejše tehnološke inovacije.

Domofon BTicino – združitev italijanskega dizajna in vrhunske tehnologije

Eden izmed temeljev v njihovi ponudbi je BTicino. To priznano podjetje iz Milana že od leta 1948 ustvarja kakovostne elektronske izdelke za dom, kjer se italijansko oblikovanje sreča z najnovejšo tehnologijo. Gre za podjetje z dolgoletno tradicijo in prisotnostjo na kar 60 trgov po celem svetu. Bogata linija domofonov Linea 3000 BTicino je primerna tako za eno- kot tudi za dvostanovanjske objekte. Ta linija izstopa po oblikovalski in tehnološki dovršenosti ter ponuja različne cenovne možnosti.

Prilagoditev rešitve vašim potrebam

Izbira prave rešitve za vaš dom je odvisna od vaših individualnih potreb. Vsi izdelki iz linije Linea 3000 prihajajo z elegantno zunanjo enoto, ki je kompaktna, meri samo 2,5 cm v globino, 10 cm v širino in 19 cm v višino. Zunanja enota je zaščitena pred vodo (po standardu IP 54) in udarci (IK 10).

Namestitev domofona je možna podometno ali nadometno. Za podometno izvedbo je potrebno dokupiti okvir, medtem ko za nadometno izvedbo ne potrebujete dodatnih elementov. Priporočamo dokup strešice za zaščito domofona pred dežjem, še posebej, če je izpostavljen neposrednim vremenskim vplivom.

Video domofon za večjo varnost

Video domofon je priporočljiva izbira za večstanovanjske objekte, saj omogoča strankam, da prek notranjih video enot spremljajo dogajanje pred vrati. Tako lahko vidijo osebo, ki stoji pred vrati, in tako preprečijo nepooblaščenim osebam vstop v hišo. Veliko vlomov v stanovanja se zgodi ravno zato, ker imajo stanovalci zastarele in nedelujoče avdio domofone, ki omogočajo vstop v hišo tudi osebam, ki imajo slabe namene. S sodobnimi digitalnimi domofonskimi sistemi je možno priklopiti dodatne ločene kamere, kar uporabnikom omogoča spremljanje dogajanja na več mestih pred objektom.

Kontrola pristopa za etažne lastnike

Za etažne lastnike je izrednega pomena, da vzpostavijo ustrezno kontrolo pristopa v objekt. To se doseže z uporabo kartic in RFID obeskov, ki omogočajo določitev vstopa stanovalcem. Pomembno je tudi, da se izgubljene kartice ali obeski lahko izbrišejo iz sistema, saj pogosto stanovalci oddajajo stanovanja in imajo najemnike, ki ne vrnejo ključev od vhoda v blok. V tem primeru je možno blokirati kartice in obeske, s čimer jim ni več dovoljen vstop v objekt. Obstaja več možnosti za kontrolo pristopa.

Pri izbiri RFID čitalcev je pomembno izbrati MIFARE standard, ki deluje na frekvenci 13,56 MHz (ISO14443A-MIFARE standard). Kartice, ki delujejo na tej frekvenci, je bistveno težje kopirati kot tiste, ki delujejo na frekvenci 125 KHZ. Na internetu se lahko najdejo naprave za kopiranje, s katerimi lahko nepridipravi enostavno izdelajo kopije obeskov, ki delujejo na frekvenci 125 KHZ. RFID čitalec, ki je sposoben prepoznati te obeske, je lahko bodisi del zunanje enote domofona ali pa je nameščen kot samostojna naprava. Stanovalcem se lahko dodelijo kode, s katerimi vstopajo v hišo. Priporočljivo je menjati kode, da se preprečijo morebitne zlorabe. Tipkovnice so še posebej uporabne v primerih oddajanja stanovanj, saj poenostavijo in pocenijo sistem evidentiranja prihodov. Čitalce prstnih odtisov je možno vgraditi v domofon, vrata ali na steno ter jih povezati z domofonskim sistemom.