Nasveti za uspešno muharjenje v Sloveniji

Ali se sploh zavedamo, v kakšni državi živimo? Polna je kulturnih znamenitosti, polna je prijaznih ljudi in polna je naravnih lepot. Ko smo se že dotaknili naravnih lepot, naj tukaj omenimo visoke hribe in planine, prekrasne gozdove in kristalno čiste reke, ki jih premoremo. In kako vse to iztržiti in izkoristiti?

Kristalno čiste reke so vsekakor odličen kraj za ribolov in prav muharjenje v Sloveniji je tisto, ki ga mnogi obožujejo, prakticirajo in izvajajo – tako domači ribiči, kot tudi tisti iz naših sosednjih držav, ki prihajajo redno v našo državo, da bi uživali in lovili. Več o muharjenju preberite na http://www.slo-fishing.si/muharjenje

muharjenje

Tisti, ki naše reke, kot so Idrijca, Soča in podobne, že dobro poznate, boste verjetno tudi vedeli, kako ujeti eno izmed najbolj pogostih rib, ki plava v teh vodah – postrv, za vse ostale, pa so tukaj kratki nasveti, ki so vam lahko v pomoč, ali zgolj kot navdih, da vse to tudi preizkusite!

Da bo vaše muharjenje v Sloveniji čim bolj uspešno, se vsekakor velja pred odhodom za vodo dobro pozanimati, kaj vas tam čaka. To lahko naredite tako, da povprašate kakšnega lokalnega ribiča ali pa informacije poiščete na kakšni od slovenskih spletnih strani, kot je recimo Slo-fishing.si. Mnogi članki in različne tematike na forumu, so vam sigurno lahko v pomoč – iz njih se lahko seveda tudi marsikaj naučite, ter tako postanete boljši ribič.

Ko boste pa že enkrat za vodo, pa najprej poskrbite vsekakor za osnove, kot so tih prihod za vodo, brez kakšnega nepotrebnega glasnega razgrajanja, nato nikakor ne pozabite na kamuflažna oblačila na sebi, čim bolj naravne umetne muhe, ter mnogo tega ostalega, kar ribiči muharji vedno izpostavljajo in vse to velja upoštevati.

Če se boste torej pri vašem muharjenju na slovenskih vodah držali teh nasvetov in jim boste dodali še nekoliko svojega znanja, smo prepričani, da vam uspeh ne bo izostal. Kakor koli, ko boste za vodo, vam želimo dober prijem in čim več ujetih rib na vašem trnku, nikoli in nikdar pa ne pozabite, da pustite ribolovno mesto takšno, kot ste ga tudi našli ob vašem prihodu – čisto in čim bolj nedotaknjeno!