Avtomobilizem

Katera streč folija je za vaše potrebe najbolj ugodna in primerna?

Streč folija je raztegljiva folija za ovijanje predmetov in tudi hrane, če kupite tako zelo majhno. Drugače pa je namenjena bolj pisarnam in industriji, za ovijanje artiklov, palet in tovora, da se ne razsuje. Zato je potrebno nakup streč folije dobro premisliti, katera vam ustreza, ker so različnih dimenzij, jakosti in debeline. Škoda je kupovati nekaj, česar dejansko ne potrebujete in s tem zapravljate denar. Zato se posvetujte s strokovnjakom, katere folije dejansko potrebujete za kakšno rabo. Streč folije so seveda lahko prozorne, take so najbolj pogoste, dobijo pa se tudi barvne.

streč folija

Streč folija je torej lahko prozorna, da se skoznjo vidi, kaj je v njej ovito, kar pride prav za skladišča, da se skozi folijo vidi, kateri tovori so na katerih paletah. Uporablja se debelejša več slojna folija in ponavadi preje široka. Največkrat se ovija kar strojno in ne ročno. Odvisno je tudi od teže tovora, škatel in palet, ki jih ovijate, katera folija bo prava.

Neprozorna streč folija je namenjena manjšemu tovoru in je lahko več barvna, se pravi da izbirate barve, katero hočete ali pa je potiskana z vašimi logotipi in sporočili. Lahko pa je tudi prozorna vendar obarvana. Take folije se dostikrat uporabijo za pošiljanje manjših paketov preko dostavnih služb. Ali pa za manjše tovore ki se jih pošlje v trgovine.

Mini streč folija pa je taka streč folija, da jo lahko uporabi vsako gospodinjstvo in vsaka pisarna. Je na priročnem kolutu, ki se ga prijeti v roke in z njimi ovijati okoli predmetov, ki jih zavijamo. Zavijemo lahko tako pakete, hrano, kot na primer pohištvo, ki ga ne uporabljamo več ali bo nekaj časa stalo ali se ga prevaža drugam. Folija bo zaščitila predmete pred umazanijo, razlitjem, razsutjem, praskami in pred tem da se raztresejo narazen. Zelo je uporabna in ko jo imate, ugotovite, da je res tako.