Podjetništvo

Nakup doo in začetek nove poti

Ste že kdaj razmišljali, kako bi začeli povsem na novo, pa vendar z neko preverjeno stvarjo, ki je ne bi bilo potrebno na novo ustanavljati? Ena od možnih rešitev je nakup d.o.o.

nakup doo

Nakup doo je v zadnjem času postal precej popularen, saj si mnogi med nami podjetja ne upajo ustanoviti, ker ne poznajo postopka in imajo ves čas občutek, da se bo nekje zakompliciralo ali da nečesa niso naredili prav. Pri tem poleg nakupov od posameznikov vedno bolj stopa v ospredje nakup d.o.o preko agencij, ki se s tem ukvarjajo. Agencije naj bi bile tista bolj preverjena opcija, pa tudi lažja, saj za tovrsten nakup d.o.o. ne potrebujete osnovnega kapitala. Tega je namreč že vložila agencija, zato vi ne potrebujete tako visokega enkratnega zneska, da bi začeli s poslovanjem. Ker agencija uredi praktično ves postopek namesto vas, je le ta za vas izjemno olajšan, k notarju morate samo enkrat, pa še takrat zgolj zato, da vse skupaj potrdite s svojim podpisom, ustanovitvenega kapitala, kot že rečeno, ne potrebujete, poleg tega pa agencije obljubljajo, da je tovrsten nakup doo tudi cenejša opcija, saj agencije vse skupaj uredijo hitreje in z manjšimi stroški.

Pa je nakup d.o.o primeren za vsakega? Naj vas enostavnost postopka ne zavede, v vsakem primeru boste morali poslovati dobro, če želite, da se vaše podjetje tudi obdrži. Agencija, ki je uredila nakup doo, ne bo stala za vami, ko vam ne bo šlo, pač pa boste morali za to skrbeti sami.

Če imate dobro poslovno idejo, ki bi jo radi čimprej spravili v pogon in za katero ste prepričani, da bo uspela, potem se vam bo nakup doo verjetno izplačal. V nasprotnem primeru pa raje premislite še enkrat, nakup d.o.o namreč prinaša marsikatero posledico, ki lahko na koncu postane ogromen strošek, zato se v tovrstne zadeve ne spuščajte, če vanje niste zares povsem prepričani.