bolečine v križu
Lepota in zdravje

Kako odpraviti bolečine v križu najbolj strokovno

Bolečine v križu pestijo že skoraj vsakega človeka o čemer si več preberite na tej spletni strani https://www.semos.si/bolecine-v-krizu/ in ugotovite, kako nastanejo ter kako si pomagati. Ko se pojavijo bolečine v križu, je izjemno neprijetno, vendar za to obstaja tehten vzrok. Dejstvo je, da danes vse preveč sedimo in se premalo gibljemo, saj nismo za to narejeni. Človek sedi že kot majhen, nato v šoli, v službi in doma, tudi, ko počiva. Poleg tega na te bolečine vplivajo še nepravilna obutev ter ležišče in nezravnana drža. Dostikrat tudi debelost ali kakšna bolezen.

bolečine v križu

Pogoste bolečine v križu sporočajo, da je nekaj narobe in da je treba spremeniti ali vaš stol, posteljo, način hoje, obutev ali način prehranjevanja in tudi navado glede gibanja. Če pa gre za poškodbo na primer ali za bolezen, ju je treba tudi primerno zdraviti. Najpogosteje se ljudje odločajo za fizioterapijo in tretmaje z aparati, ki zmorejo določene frekvence, katere zdravijo človekovo tkivo, ki je poškodovano v globini.

Ne smete ignorirati nobene bolečine v križu in trpeti, ker je lahko nekaj precej narobe, lahko imate vkleščen živec in premaknjen disk, kar je treba zdraviti ali pa če imate poškodbo, obrabo, v najboljšem primeru pa imate le neko slabo navado, ki jo lahko takoj odpravite. V tem primeru postoma bolečine v križu izginejo in če se držite tega, da ne ponavljate napak, ki so vam povzročile te bolečine, se ne bodo več pojavile.

Za te bolečine so razna mazila in preji ter obliži, ki trenutno pomagajo bolečino ublažiti. To pa seveda ni zadosti, ker je vzrok še vedno tam. Dobro je obiskati fizioterapevta, da ugotovi, kaj točno je narobe in vam svetuje, kaj narediti in predpiše ustrezno terapijo. Kmalu vam bo bolje, verjetno že po prvi terapiji. Nekatere poškodbe in bolezni pa potrebujejo dlje časa za to, da se vam bo hrbet popravil do te mere, da bodo bolečine izginile.