sončne elektrarne
Dom in vrt

Sončne elektrarne so prihodnost

Sončne elektrarne so prihodnost pridobivanja energije na domu, kajti z lastno sončno elektrarno lahko postanemo energetsko samooskrbni in s tem tudi neodvisni od nihanja cen energije na trgu. Z razvojem tehnologije so postale zelo kvalitetnejše in bolj zanesljive in tako nudijo tudi do 30 let življenjske dobe. To pomeni da lahko torej z njo zagotovimo trajnostni vir sebi in prihodnjim generacijam, kajti so zelo kvalitetne in brez težav vzdržijo katerekoli vremenske razmere kot so močan dež, toča, močne sunke vetra, nihanja temperature in pa vlažnosti zraka. Sončne elektrarne bodo elektriko proizvajale celo leto, ampak večino električne energije bodo pa proizvedle med mesecema aprilom in septembrom, zato pa se med tem obdobjem manjše porabe in večje proizvodnje ustvarijo tudi viški energije, ki se oddaja v omrežje kateri služi kot neke vrste shranjevalnik energije, te pa bodo tudi pokrili porabo med zimskim časom, tako da nam ni treba skrbeti med slabim vremenom saj bomo potrebno električno energijo prejeli iz omrežja.

sončne elektrarne

Montaže sončne elektrarne se običajno izvedejo v enem dnevu. Praviloma se izvede na streho objekta, v katerem je nameščen števec porabe električne energije, ustreznost objekta za namestitev pa preveri strokovnjak ob ogledu. Površina, ki jo bodo zavzemali paneli na strehi objekta je odvisna od pretekle porabe energije porabnika. Se pravi višja kot bo poraba večjo površino bodo zavzemale sončne elektrarne na strehi, da bodo pokrile ves energetske potrebe odjemalca. Montaža pa prav tako ne poškoduje strehe če je izvedena iz strani usposobljenih strokovnjakov

Torej sončna energija je trajni vir energije z ogromnim potencialom, ki ga z domačo oskrbo sončne elektrarne lahko izkoristite za samooskrbo in energijsko neodvisnost svojega doma. Ima kar nekaj ponudnikov in eden iz med njih je Gen-i. Strošek izgradnje je pa odvisen od številnih dejavnikov zato lahko informativno ceno zračunajo šele po pridobitvi ključnih podatkov.