Lepota in zdravje

Kreatin je pomemben za mišično maso in živčevje, ugotovite kako?

Kreatin je pomemben za mišice in ga telo proizvaja samo, lahko pa ga dobimo tudi s pomočjo živalske ter rastlinske hrane, kot so ajda, stročnice, oreščki, semena, kvinoja in meso. Ljudje imamo različne mišice, hitre, počasne in srednje, katere si razvite pa je odvisno od človeka do človeka, kaj počne v življenju. Kreatin o katerem si lahko več preberete tukaj https://www.the-nutrition.com/single-clanek/Kreatin—nepogres%CC%8Cljiv-dodatek-za-moc%CC%8C-in-mis%CC%8Cic%CC%8Cno-maso/189/filtriraj-po/datum/razvrstitev/padajoce/stran/3 je možno v telo vnesti tudi s prehranskimi dodatki, če nam ga primanjkuje. Je pa treba biti pozorne na to, da na sebe veže vodo, pravzaprav ga vežejo mišice, saj se mišična masa poveča in tako postanemo težji.

kreatin

Zato se je potrebno posvetovati s strokovnjakom da vemo, kako vnašati kreatin v telo glede na vaš cilj. Če se ne želite zrediti oziroma pritegniti v telo preveč vode ter pridobiti na teži, ker se ukvarjate s športom, pri katerem to ni zaželeno, potem je potrebno vnašati v telo drugo vrsto kreatina kot za tiste športne, ki morajo imeti večjo maso, tako mišično kot težo, kot so na primer dvigovalci uteži ali borilne veščine.

Kreatin mora imeti vsak človek, kajti drugače mu živčevje in mišice ne delujejo dobro. Običajno pri normalni prehrani ga imamo dovolj, se pa je treba tudi dovolj gibati, da telo čuti težo in gradi kosti ter mišice, drugače je to težko izpeljati. Da bi imeli dovolj kreatina uživajte stročnice, tudi dovolj oreščkov, različnih rastlinskih semen, pa tudi ajdo in kvinojo, to so vse snovi, ki so v vodi topne in telesu ne škodujejo.

Kreatin dobite tudi s pomočjo mesa se pa je pri tem treba zavedati, da taka hrana v vodi ni topna, je težko prebavljiva in zastaja v telesu, zato je morda bolje uporabiti prehranske dodatke, ki vsebujejo kreatin. Posvetujte se s strokovnjakom, ki vam bo znal svetovati. Prehranski dodatki so različni in različno učinkujejo, z enimi dobite mišično maso hitro z drugimi počasi.