ŽAR NA PLIN – NEPOGREŠLJIV ZA USPEŠEN PIKNIK

Poletje je čas druženja, prirejanja piknikov in zabav. Poleg dobre volje, je osnova za uspešen piknik dobro meso, pečeno na žaru. Nekateri imajo radi meso pečeno tudi v ponvi, vendar se vsi strinjamo, da ni to tisto pravo. Mora biti žar na plin ali pa na oglje. Tudi električni žar bo spekel dobro meso, vendar je razlika velika in se marsikdo strinja, da je žar na plin najboljši, pa tudi najbolj praktičen.

 

zar-na-plin

 

Žar na oglje je treba najprej zakuriti in počakati kar nekaj časa, da se ogreje, preden lahko začnemo peči meso. Žar na plin pa je bolj praktičen. Hitro se segreje, zato ga lahko uporabimo kadarkoli si zaželimo. Poleg tega pa se toplota ohranja dolgo časa in vam tako čez nekaj ur ni treba ponovno zakuriti, če želite speči še eno rundo mesa.

Je pa žar na plin primeren tudi za tiste ljudi, ki ne marajo mesa. Na njem se lahko speče tudi zelenjava, sir za žar ali pa pogreje kruh. Vsestranska zadeva, ki ne sme manjkati v nobenem domu. Vsekakor, da imate žar ni pogoj hiša ali vikend, saj v primerjavi z žarom na oglje, lahko žar na plin uporabljate tudi v bloku. Ker se od njega ne kadi, tudi ni motečega smrdljivega dima in tako ni moteč za nikogar. Komot ga postavite na balkon, spečete kosilo in uživate v pikniku. Sosedi se vsekakor ne bodo pritoževali, no razen če bodo lačni.

Plinskih žarov je veliko vrst. Izbirate lahko med stoječimi, oziroma takimi, ki imajo noge, potem imate na izbiro tudi take, ki so na stojalu. Zelo praktični so naprimer namizni žari na plin, ki jih lahko postavite na mizo ali pa na polico in pečete meso. Tudi namizni žari s poličko so praktična izbira.

Žar na plin je na vašem pikniku nepogrešljiv, saj boste z njim hitro spekli dobro meso in zelenjavo in tako hitro zadovoljili še najbolj lačne v družbi.