Vrste vrat različnih vrat

Vrata nas spremljajo povsod in si stavb brez vrat sploh ne moremo predstavljati. Največkrat jih delimo glede na  namen in vrsto njihove uporabe. Tako jih delimo na vhodna vrata, na garažna vrata, na balkonska, notranja in še bi lahko naštevali. Najbolj poznana, vhodna vrata, so tista, skozi katera vstopamo v stavbo. Pomembno je, da so po dizajnu in materialu dobro in skrbno izbrana, že zato, ker na obiskovalca naredijo prvi vtis. Lahko so lesena, kovinska ali iz umetnih mas. Pomembno pa je, da so zvočno izolirana in da imajo protivlomno zaščito, saj so to glavna vrata, kjer lahko ob slabi kvaliteti lopovi pridejo do našega doma. Notranja vrata so tista, ki med seboj ločujejo različne bivalne prostore. Največ primerov notranjih vrat je narejenih iz lesa ali pa iz biomase. Najdete jih tudi na Artidea.

vrata

Balkonska vrata so tista, kjer nam omogočajo dostop do balkona. Dobro je, da so dobro izolirana in nepredušna, da ne prihaja skozi njih mrzel zrak od zunaj pozimi ali vroč poleti. Garažna vrata so tista, ki so namenjena naši garaži in seveda vozilu. Tu ločimo kar nekaj vrst garažnih vrat, ki se po funkcionalnosti zelo razlikujejo. Poznamo avtomatska garažna vrata, sekcijska, klasična, dvižna, rolo garažna rata in industrijska garažna vrata. Po drugi strani lahko vrata delimo tudi na njihov material. Vrata so namreč lahko lesena, kovinska oziroma iz umetnih mas. Lesena vrata so danes že zelo dobro obdelana ampak zelo zaostajajo za vrati iz umetnih mas, saj so taka veliko bolj zvočno in toplotno izolirana. Kovinska vrata, pa v praksi največkrat srečamo pri kakšnih cerkvah ali graščinah.

Vrata lahko kupite tako pri mizarjih, kot pri podjetjih, ki se ukvarja z notranjim opremljanjem doma. Eno izmed takih podjetij je tudi Artidea. Običajno stvar poteka tako, da vi podjetju izrazite svoje želje, nato pa le-to poskrbi za čim lepšo ureditev vašega doma po vaših željah.