Dom in vrt

Toplotne črpalke zrak voda za vaš dom

Poznate spletno mesto www.toplotnecrpalke.top/zrak-voda/? Prednosti teh črpalk: Drugi tipi toplotnih črpalk so dražji, ostale so težje za namestitev, ter so najprimernejše za sredozemsko podnebje. Slabosti črpalk zrak voda: Za zunanjo kondenzacijsko enoto ima dovolj prostora, so glasne in hladijo okolico neposredno od nje ter ima nekoliko nižjo učinkovitost. Ko se odločate tip toplotne črpalke, morate najprej temeljito razdelati lastnosti ogrevalne potrebe, lokacijo kam jo boste postavili in pomisliti na finančna sredstva.

Toplotne črpalke zrak voda

Toplotne črpalke zrak voda delujejo tako, da izkoriščajo zrak okoli toplotne črpalke zrak voda. Je cenovno najugodnejša oblika toplotnih črpalk, saj pri namestitvi ni potrebe po vrtanju, je pa res da ima najmanjši izkoristek. Povprečno črpalke delujejo do nekje -15°C, boljše pa tudi do -25°C, vendar pa je optimalna zunanja temperatura vsaj 5°C in več, zato je primerna da jo vgradimo v klet, kjer je konstantna temperatura in boljši izkoristek. Toplotne črpalke zrak voda se v večini uporablja za talno gretje, saj ima nižjo izhodno temperaturo kot druge toplotne črpalke.

Toplotne črpalke zrak voda obstaja v dveh izvedbah. Prvi tip se imenuje split toplotna črpalka, kjer je ločeno ali bo ta za zunanjo uporabo ali notranjo, podobno kot pri klimatskih napravah. Pri manjši izvedbi toplotnih črpalk zrak voda, zadostuje že en sam ventilator, pri večjih pa potrebujemo dva. Z napredkom v tehnologiji so uspeli združiti zunanjo in notranjo v eno enoto, tako da je lažja za vzdrževanje, manj moteča…

Cena je ena ključna prednost toplotne črpalke zrak voda, ker ta tip ne potrebuje razpeljave cevi, ne potrebuje vrtin in je enostavna za montažo ter cenovno zelo ugodna. Toplotno črpalko se tako postavi na pravo mesto in se jo priključi na ogrevalni cevovod. Odlična izbira so tudi za urbana naselja, saj ne izvajajo veliko hrupa, ogrevanje pa je cenejše kot ogrevanje na elektriko ali plin. Torej, če ste se morda odločilo za nakup te črpalke, vljudno vabljeni na spletno stran toplotnecrpalke.top/zrak-voda, kjer imajo zelo ugodno rešitev za vas.