Lepota in zdravje

Vpliv lune na rast las

Ljudje imamo različna mnenja o delovanju lune. Nekateri imajo pomisleke o njenem delovanju, spet drugi ne. Pa vendar ima luna neposreden vpliv na ljudi, zato ima vpliv tudi na lase.  Z nasveti za hitrejšo rast las vam predstavljamo, kako luna pomaga pri rasti las. Kot prvo moramo poznati lunine mene, ki pripomorejo k temu, da s pravilno uporabo izdelkov za nego las dosežemo željene rezultate. Poleg lune pa pri rasti las pomaga tudi izdelek Hairbell, ki ga najdete na  https://www.hairbell.si/

  1. STRIŽENJE

Lasje rastejo hitreje, ko luna raste. To je čas, ko luna raste od prazne do polne. V tem času je priporočljivo striženje las, saj izboljša in pospeši rast las.

Lasje rastejo počasneje, ko luna pada. To je čas med polno luno in mlajem. Striženje je priporočljivo za vse tiste, ki imajo ali želijo obdržati kratko frizuro.

Na lase pa imajo vpliv tudi astrološka znamenja. Če imate tanke lase je striženje priporočljivo, ko je luna v znamenju leva ali device, saj lasje lepše rastejo, se okrepijo, so bolj polni in imajo večji volumen.

rast las

  1. NEGA LAS

Ko luna raste je primeren čas za regeneracijo, še posebej za obnavljanje lasne strukture. V času med mlajem in polno luno so negovalni tretmaji in maske za nego las še posebej učinkoviti. Najbolj primerno je ko je luna v ovnu ali strelcu. Ko je luna v znamenju vodnarja, pa je priporočljivo umivanje las.

  1. BARVANJE LAS

Ko je luna v fazi padanja je najbolj primeren čas za barvanje, saj so v tem času lasje v najboljši formi. Če želite barvo dolgo obdržati je priporočljivo barvanje, ko je luna v znamenju strelca ali tehtnice. Barva las pa bo zelo intenzivna, ko bo luna v znamenju ovna, strelca ali device.

  1. STILSKO OBLIKOVANJE LAS

Tudi luna ima dobre in slabe dni, ki so primerni za spremembe. Zato je striženje, barvanje in stilsko oblikovanje nepriporočljivo v času, ko vladajo ribi, rak ali škorpijon.

Poleg upoštevanja luninih nasvetov, pa vam še za boljše in hitrejše rezultate priporočamo šampon za hitrejšo rast las Hairbell.