pogoni za dvoriščna vrata
Dom in vrt

Pogoni za dvoriščna vrata naredijo vaše življenje enostavnejše

Lastniki hiše svojo družinsko intimo pogosto zavarujejo z dvoriščnimi vrati, ki poskrbijo za občutek varnosti in omejijo dostop do hiše. To je seveda odlično, malo manj pogosto pa se spregovori o težavah, ki jih imajo lastniki, ki še niso vpeljali avtomatiziranega odpiranja in zapiranja – rešitev za vsakodnevno nepotrebno zapuščanje vozila (zlasti v slabših vremenskih pogojih) nudijo pogoni za dvoriščna vrata. Na voljo je široka ponudba pogonov za dvoriščna vrata – izberite tista, ki so najbolj primerna za vas.

 

pogoni za dvoriščna vrata

 

Pogoni za dvoriščna vrata – zakaj jih izbrati?

Omenili smo že praktičnost, ki jo ponuja namestitev pogonov na vaša dvoriščna vrata. Zagotovo se spomnite vsaj ene situacije v kateri ste, morda povsem utrujeni od službe, zaradi nepredvidene konfliktne situacije ali pa enostavno želje, da ste čim prej na toplem, morali pred lastnimi dvoriščnimi vrati najprej izstopiti iz vozila, odpreti vrata, vstopiti v vozilo in ga ponovno zapustiti ter zapreti dvoriščna vrata. Ali ste zaznali, koliko nepotrebnega časa (pa tudi korakov – čeprav so ti zdravi) ste morali opraviti povsem nepotrebno.

S pogoni za dvoriščna vrata boste prihranili vaš dragocen čas, verjetno pa tudi vaše živce. Ker se po namestitvi pogonov dvoriščna vrata za vami avtomatsko zaprejo, boste lahko vedno prepričani, da jih niste pozabili zapreti in da je vaša lastnina doma povsem varna.

Kakovostno izbrani pogoni za dvoriščna vrata delujejo učinkovito, zanesljivo ter ne povzročajo nepotrebnega hrupa. Avtomatizacija odpiranja in zapiranja dvoriščnih vrat omogoča daljinsko upravljanje, zaradi česar je uporaba povsem enostavna za vsakega uporabnika.

Katere pogone za dvoriščna vrata poznamo?

V osnovi se morate odločiti med pogoni za krilna in pogoni za drsna vrata. Krilna vrata se odpirajo na sredini in so sestavljena iz dveh kril, ki se sočasno odpirata in zapirata. Drsna vrata pa sestavlja ena enota, ki ob odpiranju in zapiranju drsi v stran. Katero izbrati je v prvi vrsti odvisno od vas ter vašega dvorišča – za lažjo odločitev se lahko posvetujete s strokovnjaki, ki pogone nameščajo.