vinilne-talne-obloge
Dom in vrt

Vinilne talne obloge – kako jih čistiti

Vinilne talne obloge so najbolj pogosta izbira, saj so znane po tem, da so zelo trpežne, hkrati pa ne zahtevajo posebnega vzdrževanja. Na tej spletni strani https://iza-inzeniring.si/vinilne-talne-obloge/ si lahko preberete več informacij o vinilnih talnih oblogah.

vinilne-talne-obloge

Vinilne talne obloge so najboljša izbira zato, ker so zelo trpežne in služijo zelo dolgo brez posebnega vzdrževanja. Vseeno pa potrebujejo malce nege, tako da jih očistimo takoj, ko je madež še svež. Obrišemom ga lahko kar z mokro krpo. Če boste pustili, da se madež zasuši, potem si boste nakopali več dela z drgnjenjem, pa še talno oblogo boste lahko poškodovali. Če pa se vseeno zgodi, da se so madeži vaše vinilne talne obloge že posušeni, potem je najbolje, da uporabite močnejše čistilno sredstvo, ki ga lahko zamešate kar doma. Uporabite sodo bikarbono in vodo in s pasto očistite tla. Tudi če vinilne talne obloge niso videti umazane, pa je priporočljivo, da se jih enkrat tedensko očisti. Najboljše čistilo je jabolčni kis, saj kislina uspešno odstrani mastne in trdovratne madeže. Naredite si ga lahko kar sami doma, tako da v liter vode zmešate šalčko kisa. Za še boljši učinek pa lahko kanete kapljico čistila za pranje posode.

Nekateri pa prisegajo na to, da v mešanico domače pripravljenega čistila kanej še kapljico eteričnega olja. Ne samo, da bo prostor prijetno odišavljen, tudi čiščenje bo bolj inzenzivno, saj so nekatera olja, kot je naprimer limona, sivka, limeta, znane po tem, da poleg tega, da čistijo, tudi razkužujejo. Tako, da je pametno na vsake toliko kaniti kapljico eteričnega olja v mešanico za čiščenje. Vinilne talne obloge so trpežne, zato se vam ni treba bati, da bi s tem kakorkoli poškodovali talno oblogo. Rvano nasprotno, s pravilno nego, ji boste podaljšali življensko dobo. Tako boste hvaležni sami sebi, saj vam ne bo treba skrbeti za menjavo talne obloge, ker bo ta služila zelo dolgo.