Računalništvo in tehnologija

Orodjarstvo

Na spletni strani http://kovinoplastikabled.si/orodjarstvo/ si lahko pogledate razvoje izdelkov in tridimenzionalno modeliranje, ki vam ga ponuja Kovinoplastika Bled. Za potrebe zahtevnih strank modelirajo in izvajajo različne projekte in izdelujejo različne izdelke. Razvoj izdelkov in pridobivanje rešitev je njihova temeljna metoda, preden pa izdelek modelirajo, ga seveda analizirajo in nato še predstavijo naročniku.

Orodjarstvo se deli na več načinov. CAD konstrukcija temelji na uspešno izvedenih orodjih, kateremu podjetje nameni še največ pozornosti. Ker je njihova oprema kvalitetna in z visoko kakovostjo, je zato posredno tudi njihova konstrukcija oddelka dobra. Za programsko opremo uporabljajo programski paket Mastercam, ki jih omogoča veliko fleksibilnost pri uvozu in izvozu različnih formatov. Ponujajo veliko izbiro formatov, kot so IGES, DXF, DWG, STEP, PARASOLID, itd.  CAM tehnologija, temelji na potrebi programiranja CNC-strojev, za katerega podjetje uporablja programska paketa Qapt, ter Mastercam. Kovinoplastika Bled opravla več storitev in postopkov, kot so vrtanje, ploščinsko brušenje, struženje, rezkanje 2D in 3D, storitve potopne in žične erozije, izdelava meritev, ter prebijanje izvrtin.

orodjarstvo

Orodjarstvo, je zaradi hitrega razvoje industrije, ter visoke tehnologije orodij, skokovito narastlo. Uporablja se v avtomobilski, letalski, farmacevtski, industrijski panogi, kjer je skoraj ne pogrešljiv v veliko panogah, ki se ukvarjajo z proizvodno izdelkov iz plastike, kovine, ter mnogih drugih materialov. Orodjarstvo se uporablja skoraj v vseh serijskih proizvodnjah in produktih, ker raznorazna orodja omogočijo pomoč, v večini procesov. Kupci orodja sov večin podjetja, ki za svoje produkte potrebujejo orodje, med kupci pa so tudi posamezniki, ki z svojim nakupom orodja prihranijo denar, ter se lotijo popravila, oz. sestavljanja kar sami. Ker je orodjarstvo ključna slovenska panoga, v gospodarstvu, je zato kar nemogoče učinkovito izdelati tudi malo serijsko proizvodnjo. Orodjarstvo mora biti kvalitetno narejeno, da bi bila konstrukcija kar najboljša se podjetje temu maksimalno posveti.

Za dodatne informacije pa lahko obiščete njihovo spletno stran.