odprava celulita
Lepota in zdravje

Odprava celulita z maderoterapijo in limfno drenažo

Odprava celulita velja za dolgotrajen in pogosto zahteven postopek, ki se ga poslužuje vse več žensk. Vsako leto na trg prispejo nove metode, med katerimi so nekatere bolj, druge manj učinkovite. Vendar pa strokovnjaki za odpravo celulita že kar nekaj časa prisegajo na revolucionarno metodo, imenovano maderoterapija. Gre za posebno obliko masaže, pri kateri usposobljen terapevt uporablja namenske lesene valjčke različnih velikosti in oblik. Zaradi naravnega materiala, iz katerega so izdelani valjčki, tovrstna odprava celulita na koži ne povzroča alergij ali drugih težav. V centru lepote Vita SPA, hkratno z maderoterapijo, izvajajo tudi ročno limfno drenažo, ki dokazano pospeši izločanje toksinov in drugih škodljivih snovi iz telesa. Pozitivni učinki terapije so vidni že po nekaj opravljenih postopkih, rezultati pa so zares izjemni.

Program maderoterapije v kombinaciji z ročno limfno drenažo

Poletje je pred vrati, zato ne preseneča, da se vse več žensk odloča za različne postopke odprave neželenega celulita. Hitre rezultate je sicer mogoče doseči z različnimi metodami, vendar pa je potrebno gledati dolgoročno – če želite za svoje telo poskrbeti, da bo le to vitalno skozi vse leto, se odločite za maderoterapijo v kombinaciji z limfno drenažo. Z njeno pomočjo je namreč moč doseči dolgotrajne rezultate in spremembe, ki pozitivno vplivajo na celotno telo. Odprava celulita tako še zdaleč ni edina prednost, ki jo dosežete s tovrstnim postopkom. Že po nekaj tretmajih se boste bistveno bolje počutile v svoji koži, vaš korak bo lahkotnejši, oblika telesa pa veliko bolj definirana in čvrsta.

odprava celulita 1

V Vita SPA postopek izvajajo po posebej zasnovanem programu, ki je sestavljen iz:

  • Uvodnega pregleda, ki določi trenutno stanje vašega telesa. Na podlagi dobljenih meritev strokovnjak pripravi predlog terapij, nato pa prvo terapijo tudi izvede. Ta je običajno kar ročna limfna drenaža, ki telo pripravi na nadaljnje postopke.
  • Sledijo terapije po programu, najpogosteje pa te vključujejo noge, zadnjico, trebuh, roke in boke. Navadno je za dosego optimalnih rezultatov potrebnih nekje od 8 do 10 terapij.
  • V zadnjem koraku se izvede še ročna limfna drenaža, končne meritve in svetovanje za podporno nego doma.

Postopek maderoterapije se izvaja približno 2- krat tedensko. Glavni namen vmesnih prekinitev je, da telo privadi in učinkovito izloči odpadne snovi, ki so se v njem nabrale zaradi različnih razlogov.

Komu vse je namenjena maderoterapija?

Najpogostejši razlog za maderoterapijo je prav odprava celulita, ki je za večino predstavnic nežnejšega spola moteč, sploh v poletnih mesecih. Vendar pa to še zdaleč ni edini razlog, da se odločite zanjo. Velika večina strank se za program odloči v primeru, da:

  • želijo na učinkovit in zdravju prijazen način zmanjšati obseg na določenem delu telesa,
  • si želijo podporne terapije pri hujšanju in detoxu telesa, saj limfna drenaža pripomore k hitrejšemu odstranjevanju strupenih snovi iz telesa,
  • si želijo oblikovati in dvigniti zadnjico,
  • želijo prispevati k boljšemu tonusu kože in odplaviti zastojne tekočine v telesu.

odprava celulita 2

Ne glede na to, ali je vaš glavni cilj odprava celulita, se lahko za to učinkovito terapijo odločite tudi iz drugih razlogov in tako svojemu telesu pomagate do bolj zdrave in vitalne linije.

Vzemite si čas zase

Sodoben način življenja nas nenehno sili v bitko s časom. Kar naprej se nam nekam mudi, s stresom pa se soočamo tako na delovnem mestu, pri vsakodnevnih opravkih, veliko prevečkrat pa tudi doma. Da bi se lahko učinkovito in brez večjih negativnih posledic soočili z nalogami in obveznostmi je ključno, da si vzamete čas zase in se sprostite. Obisk različnih terapij, med katerimi je tudi vse bolj priljubljena maderoterapija, je zelo priporočljiva tudi redna telesna aktivnost, med katero se sproščajo hormoni sreče in zadovoljstva, zdrav življenjski slog. Predvsem pa vam polagamo na srce, da začnete gledati nase in si privoščite aktivnosti, ki vas osrečujejo.