vijacni-kompresorji
Dom in vrt

Odlični vijačni kompresorji

Kaj sploh so vijačni kompresorji? na to vprašanje vam bomo podrobno odgovorili v tem članku, za še več dodatnih informacij pa vam svetujemo da se odpravite spletno stran – https://www.pentiv.si/kompresorji/vijacni-kompresorji in si tu sami vse ogledate. Mi smo vsekakor mnenja, da so vijačni kompresorji nekaj, kar vam bo zelo izboljšalo delovno okolje, vam pomagalo prihraniti denar in posledično bodo vaši produkti tudi veliko bolj kvalitetni, vi pa boste morali za vse to od sebe dati samo malo vložka.

vijačni kompresorji

Vijačni kompresorji so danes nekaj kar je ponavadi uporabljeno v industriji, saj so ti dejansko zelo zanesljivi in kvalitetni, so pa tudi zelo primerni za non-stop delovanje. Lahko bi rekli da ti delujejo tako kot centralna enota in da so ti edini, ki uporabljajo energijo, ki je njim optimizirana, to pa vam bo zagotovilo, da bo ta energija izkoriščena zares najbolje. Vse to pa je seveda tudi razlog zato, da imajo orodja, katera torej poganja manj delov motorja tudi precej manj pokvarljiva in pa posledično seveda tudi veliko lažja. Ta vijačni kompresor torej deluje na principu samo dveh se vrtečih polžev, ta pa sta med seboj rahlo razmaknjena. Njihova glavna sestavna dela, sta poimenovana moški in ženski rotor, ta pa se vrtita samo v smeri drug drugega,to nasprotno vrtenje, pa povzroča, da se v ohišju precej zmanjša volumen in da s tem dobimo kompresiran zrak.

Vijačni kompresorji so bili prvi kompresorji popolnoma brez olja. Torej ti vijačni kompresorji so imeli simetrične rotorje in poleg niso uporabljali nobene hladilne tekočine, zato so se ti imenovali brez oljni ali pa suho vijačni kompresorji. Ti kompresorji so še vedno zelo moderni in pa tudi visoko hitrostni, imajo pa tudi asimetrične rotorje, ti pa prispevajo, k tem, da imajo kompresorji boljši energijski izkoristek. Ker pa te dva rotorja nikoli ne prideta v stik, tako ne potrebujemo nobenega mazila.