Podjetništvo

Pred čim vas reši notranja revizija?

Notranja revizija je den pomembnejših dejavnikov za podjetja, da se samo kontrolirajo glede poslovanja. Največkrat so notranji revizorju usposobljeni ljudje iz podjetja, ki so nevtralna, vendar to velja samo za  velika podjetja. Za srednja in manjša podjetja pa velja, da so premajhna, da bi imela dovolj nevtralnega kadra zato se notranja revizija dostikrat praviloma izvaja s pomočjo zunanjih revizorjev, ki se najamejo s strani profesionalnega podjetja za revizije. To ej največkrat najbolje, ker je revizor nevtralen, neobremenjen in bo pregledal pošteno poslovanje.

notranja revizija

Kakovostna notranja revizija se opravi tako, da se pregleda vse listine in poslovanje, če so narejene kje kakšne napake lai je vse v redu. Ne gre za to, da bi revizor bil policaj ampak za to, da pomaga podjetju poslovati pravilno, da ne bo imelo nobenih težav v prihodnost z državo in državnimi organi iz nevednosti ali morebiti celo malomarnosti. Notranji revizor je zaupanja vredna oseba, ki ima licenco in je od države potrjen, da lahko opravlja takšno delo.

Notranja revizija s certificiranim revizorjem je gotovo dobra in preverjena, revizor namreč odgovarja s svojim premoženjem kazensko za vs,e kar naredi in podpiše, če kaj ni v redu bo izgubil licenci, česar si gotovo ne bo privoščil, zato ste lahko gotovi da se b kar se da potrudil. Če ste še  dvomu, ali je za vas primerna notranja revizija, samo pojdite pogledat na spletno stran naše države, kakšne so kazni za to, da nekaj naredite narobe, kajti ne opravičuje se neznanje.

Bistveno ceneje je, da najamete revizorja, ki bo poskrbel, da bo vse v redu in vi boste gotovo lahko mirno spali brez skrbi d bi vas kdo kdaj oglobil. Poleg tega se od revizorja lahko veliko naučite, vaši zaposleni bodo videli, kje delajo napake i jih bodo lahko v bodoče tudi odpravili, kar je super in brezplačna šola.