moderne zavese
Dom in vrt

Moderne zavese so elegantna rešitev za zagotavljanje vaše zasebnosti

Zavese poznamo vsi, saj krasijo skoraj vsako okno v našem stanovanju. So kos blaga z preprostim namenom, ki je, da vsaj do neke mere poskrbijo za našo zasebnost v stanovanju. A moderne zavese, s katerimi se srečamo v današnjih stanovanjih, že dolgo niso samo en velik kos blaga, temveč veliko več. Danes so moderne zavese vrhunske kakovosti, poleg česar pa tudi izgledajo odlično.

moderne zavese

Ob misli na zavese, si nas večina najverjetneje predstavlja en do dva kosa blaga, ki visita pred oknom in zastirata pogled proti notranjosti stanovanja. No, takšne klasične zavese se danes še vedno najde v večini hiš, vendar že dolgo niso edina rešitev zasebnosti. Lamelne zavese, katere se je v preteklosti našlo izključno v poslovnih prostorih, so danes prisotne v mnogih stanovanjih. So moderne zavese, ki so idealne za nadzor svetlobe v prostoru saj se jih lahko obrača. Za razliko od klasičnih so te sestavljene iz mnogih manjši kosov kar pomeni, da boste lahko kombinirali številne dizajne v eni zavesi. Podobne lamelnim so panelne zavese za katere bi se lahko reklo, da so njihov večji brat. Izgledajo podobno vendar so širše in se ne obračajo. Lahko se namestijo za namen pregraditve prostorov ali pa pred vgradne omare. Za moderne zavese veljajo tudi rolo zavese, ki izgledajo kot nekakšno platno. Upravljajo se lahko ročno ali pa elektro preko daljinskega upravljanja. So odlične za tiste ljudi, ki ravno ne ljubijo zaves, vendar si še vedno želijo imeti njihovo funkcionalnost. Pri tem je možno imeti dva roloja zaves pri čemer je eden za podnevi in drugi za ponoči.

Pred nakupom zaves se le dobro pozanimajte kakšne zavese ustrezajo vam in prostoru. Navsezadnje imajo poleg ohranjanja zasebnosti tudi nalogo, da se prilegajo prostoru v katerem so oziroma njegov izgled še toliko bolj izboljšajo. Za moderne zavese je to zagotovo eden od ciljev.