Lesena hiša

Razmišljate o nakupu nove hiše? Imate radi naravo in še posebej vonj po svežem lesu? Potem bi bila lesena hiša prava hiša za vas! Trgovina montažnehiše.com ima za vas ugodno ponudbo za montažno leseno hišo. Verjetno si mislite, les nebo dobro zatisnil zunanjega zvoka, začel bo škripati in podobno. Moram vam povedati, da se motite. Verjetno ste za nasvet že vprašali družino oziroma kolegi, kateri še niso imeli izkušenj z lesenimi hišami in so se delali norca iz vas. Lesene hiše so narejene iz posebnega lesa finskih borovcev. To je posebno drevo, ki raste zelo počasi. Ta les potem namakajo v vodi in počasi sušijo, z namenom, da potem ko je hiša sestavljena, ni škripanja ali pokanja.

less

Pa saj veste, kako je dan danes les popularen material. Iz njega izdelujejo praktično vse, od sončnih očal, do ovitkov za telefon. Torej zakaj nebi imeli tudi hiše iz lesa. Po zimi bo v hiši zelo toplo, saj toplota ostane v hiši. Po leti pa je kakšna temperatura več kot v navadni hiši. Vendar lahko to preprosto rešimo z nakupom klimatske naprave. Manjši problem je zvočna izolacija. Les ne zaduši zvoka dovolj dobro, tako da se v hiši tudi sliši zvok, ki prihaja od zunaj. Vendar bi ta problem lahko rešili z dodatno zvočno izolacijo med notranjimi stenami. Še ena stvar, ki je značilna pri lesenih hišah je posedanje hiše. Priporočljivo je, da se odločimo za nekoliko nižje omare, da ostane prostor za posedanje. Seveda je treba biti v lesenih hišah tudi zelo pazljiv z ogrevanjem hiše, saj nočemo, da se nastane požar v leseni hiši, ker potem nebo od nje ostalo praktično nič.

Torej kako poteka samo vzdrževanje hiše? Hišo je priporočeno enkrat na osem do deset let prebarvati in tako zaščititi les. Tako se zaščitite pred morebitnimi vdori vode in pa lesnimi črvi.

Informirajte se o ponudbah lesenih hiš pri trgovini montažnehiše.com še danes!