gumiranje
Računalništvo in tehnologija

Gumiranje učinkovito zaščiti vaše izdelke

Gumiranje je poseben zaščitni postopek za zaščito površin z različnimi materiali. Ti so lahko nedrsni, protiobrabni in elektro-prevodni. Hladen postopek, ki ga poznamo pod imenom gumiranje, v celoti ali lokalno zaščiti izbrano površino. Slednjega se lahko izvede v različnih trdotah in barvah.

Zakaj se odločiti za gumiranje

Med postopkom se uporablja namenske aplikatorje, s katerimi pod pritiskom komprimiranega zraka na površino nanašajo eno ali več plasti izbranega elastičnega polimera. Postopek je časovno hiter, izdelki pa so že v nekaj urah pripravljeni za nadaljnjo uporabo. Sam postopek zagotavlja trajnostno in temperaturno odporno zaščito do 120°C. Metoda je primerna za zaščito na kovinskih in nekovinskih materialih.

Postopek gumiranja s strokovnim izrazom imenujemo tudi nanos folij elastomerov in učinkovito zaščiti konstrukcijske elemente, na katere delujejo snovi iz okolja – konstrukcijsko jeklo, armiran beton in beton. S gumiranjem se lahko srečamo pri različnih tehnoloških panogah, večinoma pa se uporablja za potrebe težke industrije in gradbeništva.

Ta ostopek nanosa polimernih slojev je pogosto uporabljen, saj je cenovno dostopen, hiter in združuje številne prednosti.

  • Velikost površine, ki se jo obdeluje je lahko poljubna in ne predstavlja nobenih omejitev
  • Ob obdelavi površine ne pride do njenih poškodb, tako da se postopek lahko uporablja tudi pri površinah iz bolj občutljivih materialov
  • Postopek je primeren za obdelavo širokega spektra površin iz kovinskih in nekovinskih materialov
  • Možen je tudi večslojen nanos polimernih plasti, ki zagotovi optimalno zaščito obdelovane površine

V kolikor tudi vi potrebujete gumiranje izbranega materiala vam svetujemo, da kontaktirate izkušenega izvajalca storitve. Eden takih je tudi podjetje Blast tehnik, ki ima s tega področja kar največ znanja. Z veseljem vam bodo svetovali glede najbolj primerne tehnike zaščite vaših izdelkov, cen in izvedbe same storitve. Poleg gumiranja pa izvedejo tudi postopek predpriprave površine obdelovanca, ki vključuje posebno tehniko, ki se imenuje peskanje. Na račun celostne storitve, ki vam jo nudijo, pa boste prihranili dragoceni čas.