Vhodna vrata
Dom in vrt

Varčna in trpežna vhodna vrata za vaš dom

Zagotavljanje varnosti in toplotne izolacije je ključno pri izbiri vhodnih vrat za vaš dom. Trpežna vhodna vrata niso le funkcionalni element doma, ampak tudi prvi vtis, ki ga obiskovalci dobijo o vašem domu. Vhodna vrata so kot obraz vaše hiše ali stanovanja, zato je pomembno, da izberete takšna, ki odražajo vaš osebni okus in se hkrati estetsko ujemajo z zunanjostjo in notranjostjo vašega doma. Obsežna ponudba PVC in ALU vhodnih vrat podjetja Tetim vam omogoča enostavno izbiro modela, ki bo optimalno ustrezal vašim potrebam.

Pomen kvalitetnih vhodnih vrat za vaš domači prostor

V podjetju Tetim vam predstavljajo več kot 140 raznolikih in kakovostnih modelov vhodnih vrat. Na ta način želijo zagotoviti, da boste imeli na voljo bogato izbiro, ki vključuje različne sloge, varnostne lastnosti ter funkcionalnost. Pri njih ne boste prikrajšani ne za slog, ne za varnost in ne za funkcionalnost pri izbiri vhodnih vrat za vaš dom. Preden se odločite za nakup novih vhodnih vrat, je ključno razumeti, zakaj vaša trenutna vhodna vrata niso več primerna. Ali so dotrajana, ali pa ste se ob prenovi odločili za svež in sodoben videz? Morda so razpokala zaradi vremenskih vplivov ali ne zagotavljajo želenega občutka varnosti? Postavite si ta vprašanja, saj so odgovori ključni pri izbiri novih vrat, ki bodo resnično ustrezala vašim potrebam.

Vhodna vrata

Ključni faktor pri odločanju za vhodna vrata

Izbira materiala ima pomembno vlogo pri trajnosti in estetiki vaših vhodnih vrat. Pri podjetju Tetim stavijo na aluminij in PVC, saj združujeta visoko odpornost in razmeroma ugodno ceno. Lesena vhodna vrata so sicer priljubljena, a se lahko hitreje obrabijo pod vplivom vremenskih razmer. Vendar pa vam tudi pri aluminiju in PVC-ju ponujajo vrhunski naraven videz, ki bo ohranil estetiko vašega doma.

Pomembnost ujemanja sloga

Izbor vhodnih vrat ne zajema le estetskih preferenc, ampak tudi premislek o tem, kako se bodo nova vhodna vrata ujemala z opremo vašega doma. Čeprav je privlačen model na spletu lahko navdihujoč, je ključno razmisliti, kako se bodo vrata vklopila v prostor. Okrašena vrata lahko naredijo majhen prostor še bolj utesnjen, medtem ko minimalističen dom omogoča več svobode pri izbiri. Barva, material in slog vrat morajo biti skladni s celotno opremo doma, ustvarjajoč harmonično celoto.

Slog vrat kot ključni faktor ujemanja

Vrata so prvi vtis vašega doma, zato je ključno, da se njihov slog popolnoma ujema s preostalo opremo. Harmonično združevanje različnih elementov je ključ do estetsko zadovoljujočega rezultata. Pri podjetju Tetim vam ponujajo raznoliko izbiro vhodnih vrat, ki združujejo funkcionalnost, slog ter dvigajo videz vašega doma na novo raven. Pri njih boste brez težav našli vrata, ki bodo izpolnila vse estetske in funkcionalne zahteve vašega doma.

Praktična PVC vhodna vrata

PVC se skupaj z lesom uvršča med najpogostejše materiale za vhodna vrata. Njihova priljubljenost izvira iz nizke cene, enostavnosti čiščenja ter vzdrževanja gladke površine. PVC vrata ponujajo dolgo življenjsko dobo in se odlično prilagajajo različnim vrstam objektov, vključno z novogradnjami, nizkoenergijskimi hišami in sanacijami.

Stabilnost in trajnost profilov PVC vrat

Profili PVC vrat so zasnovani z dodatno širino in ojačitvijo, kar preprečuje povešanje in ukrivljanje vrat. Zahvaljujoč temu so PVC vhodna vrata izjemno stabilna, dosegajo dolgo življenjsko dobo ter ohranjajo svojo funkcionalnost. Poleg tega se ponašajo z visoko toplotno in zvočno izolacijo ter so bolj odporne na zunanje vremenske vplive v primerjavi z lesom. Različni profilni sistemi s 5 ali 6 komornimi profili dodatno vplivajo na debelino in izolativne lastnosti vrat.

Ojačitve za statično stabilnost PVC vrat

PVC vhodna vrata so opremljena z dodatno jekleno-cinkano ojačitvijo, ki zagotavlja statično stabilnost vratnega krila. Ta dodatek prispeva k trdnosti vrat in preprečuje deformacije ter povečuje varnost in trajnost. Pri polnjenju PVC vhodnih vrat se uporabljajo različni materiali, kot so PVC, HPL polnilo ali steklo z različno debelino, odvisno od modela vrat. Trajno elastična tesnila skrbijo za zrakotesnost vrat, medtem ko se za okovje najpogosteje uporablja mehanska ali avtomatska tritočkovna ključavnica, kar povečuje varnost vrat. Aluminijasti nizek prag višine 20 mm s prekinjenim toplotnim mostom je značilen za PVC vrata. Ta prag omogoča minimalne toplotne izgube.