strešna klima
Avtomobilizem

Strešna klima za počitniško vozilo

Potovanje z avtodomom ali počitniško prikolico je zelo lepa izkušnja. Problem pa lahko nastane, če vaše počitniško vozilo nima dovolj zmogljive klime, ki bi ohladila celoten prostor ali pa klime sploh nima. V takem primeru se lahko odločite za različne vrste klim, med katerimi je strešna klima med najbolj popularnimi. Z njo lahko uživate tudi v najbolj vročih dneh in večerih, da vam res nič ne more pokvariti počitnic, katere ste si zaslužili.

strešna klima

Prednosti strešnih klim

Obstajajo različne verzije klim, ki se lahko uporabljajo za počitniška vozila. Lahko se odločite za prenosljivo klimo, ki jo lahko postavite kamorkoli v prikolici ali avtodomu. Tu je največji problem, da bo klima zavzela določen prostor na tleh. Potem so na voljo okenske klime, ki se jih namesti v bližini oken. Tudi te so lahko v napoto in težko enakomerno ohladijo prostor. Potem pa so na voljo še strešne klime.

Strešna klima se namesti na strop počitniškega vozila. Moderne verzije so dovolj majhnih dimenzij in niso težke. Zato so generalno primerne za namestitev na katerokoli vozilo. Načeloma imajo počitniška vozila na strehi že nastavljeno odprtino za klimo. Če pa je model vozila starejši in odprtine ni, pa se jo lahko brez problema tudi naknadno naredi.

Glede na to, da je v avtodomu ali prikolici prostor omejen, je strešna klima odlična izbira. Ne bo kradla prostora na tleh, da bi jo morali premikati ali pa bi zaradi nje imeli omejeno gibanje. Prav tako so strešne klime nameščene nekje na sredini vozila in tako bo strešna klima enakomerno hladila prostor. Pred nakupom strešne klime se je potrebno pozanimati kakšen ima klima doseg v primerjavi z vašim vozilom. Če je vozilo večje kot je doseg, se lahko namestita tudi dve klimi. Idealno je, če se lahko klimi daljinsko spreminjajo smeri in moč pihanja, ki je za vas optimalno.