pregradne stene
Podjetništvo

Pregradne stene zagotavljajo fleksibilnost in funkcionalnost

Sodobni poslovni prostori sledijo konceptu odprtih pisarn z veliko delovnimi mesti. Kot odlične se v odprtih prostorih izkažejo pregradne stene (https://www.integra.si/pregradne-stene/), ki poleg praktične funkcije, služijo kot odličen estetski pripomoček. Tako je vsakemu zaposlenemu na voljo nekaj privatnosti, hkrati pa delovno mesto tako postane nadvse fleksibilno in funkcionalno. Pregradne stene se lahko poljubno združujejo ali razdvajajo glede na to, ali je potreba po individualnem delu ali gre za timsko delo na projektu. Če gre za projektno timsko delo, se lahko po zaključku projekta delovna mesta prerazporedijo v skladu z novimi potrebami. S pomočjo pregradnih sten p se v prostor vnese tudi prijetnost in udobje bivanja v času, ki ga preživite na delovnem mestu.

Moderni izgled prostora na delovnem mestu

Moderne pisarne naj bi bile veliki odprti prostori, ki dajejo občutek odprtosti in prostornosti. Vendar pa se v takih prostorih srečujemo z drugimi problemi – kako zagotoviti nekaj potrebne zasebnosti in zagraditi prostor v primeru zunanjih ali internih sestankov? Eden od večjih izzivov predstavlja tudi hrup v prostoru. Rešitev pred hrupom predstavljajo akustični paneli ali akustične pregradne stene. Klasične pregradne stene brez dodatnih akustičnih lastnosti pa zagotavljajo le zasebnost na delovnem mestu.

Sodobne pregradne stene, ki se uporabljajo za ločevanje delovnih mest med seboj, so narejene v najrazličnejših izvedbah. Atraktivne barve in zanimive oblike delovnemu mestu vdahnejo dodatno energijo in razgibanost. Ljudje pa v lepo urejenih pisrnah tudi veliko raje delajo, se medsebojno spodbujajo in se družijo. Pregrade v prvi vrsti služijo kot hitra in cenovno ugodna rešitev v sodobnih, funkcionalnih in prijetnih poslovnih prostorih. Uporabljajo se za pregraditev prostora namesto klasičnih zidanih oziroma steklenih predelnih sten. Na tak način lahko mimogrede ustvarimo tudi prijeten kotiček za odmor ali prostor za neformalne sestanke.

Dodatna prednost nižjih pregrad je optično povečanje prostora, kljub temu pa še vedno predeljujejo prostor. Polnilo pregrade je lahko belo, v lesnih dekorjih ali oblazinjeno v zanimive odtenke modnih barv. Lesni dekor vnaša v prostor toplino lesa. Bele pregrade sicer delujejo nevtralno, jih je pa mogoče personalizirati z različnimi zanimivimi dekorativnimi folijami.