Dom in vrt

Kateri pisarniški stoli so za vas primerni

Pisarniški stoli so raznovrstni za razne poklice in tu je pregled ponudbe vseh kakovostnih stolov slovenskega proizvajalca in uvoznika, ki skrbi za svoj ugled tako, da ponuja le najbolj kakovostne stole za pisarne ter domačo uporabo. Vendar so pisarniški stoli doma vedno bolj pogosti, saj je vedno več dela od doma. Pomembno je, da izbirate stole glede na to, kako ste veliki in težki, koliko časa delate za računalnikom v pisarni in ali kaj vstanete s stola ali ne. Nenazadnje je pomembno, ali ste obremenjeni s sedenjem tako, da vas boli hrbet.

pisarniški stoli
Pisarniški stoli so izdelani za več poklicev. Če imate težave s hrbtom, vedno izberite anatomske in ortopedske stole za vaše delo, ki so izdelani za to, da vaša hrbtenica ne trpi. Imajo visoka naslonjala za hrbet in glavo ter oporo za vrat, roke in noge. Hrbtišče stola je oblikovano anatomsko ni se prilega hrbtenici ter podpira ledveni del zaradi odprave bolečin v križu. Del za sedenje je enako prilagojen zadnjici oziroma obliki človeške zadnje plati za sedenje, zato vas nič ne bo žulilo in tiščalo.
Pisarniški stoli ne rešujejo problema s hrbtenico in nogami, vseeno je treba vstajati in telovaditi, da vas ne bodo boleli sklepi in kosti ter križ ali vrat. Vendar pa bodo odpravili večino bolečin. Pisarniški stoli za tajnice, ki veliko vstajajo, so drugačni in nižji ter prilagojeni temu, da se hitro obračajo ter odpeljejo na drugo mesto do drugega predala.
Stoli za proizvodnje ali ordinacije so zopet drugačni in sicer so največkrat nizki in segajo največ do ledvenega dela, ki ga podpirajo. Gre za to, da je treba veliko delati z rokami zato morajo biti proste in se človek ne sme naslanjati na stol. Ti stoli morajo biti še posebej skrbno in dobro izdelani, da so udobni za tako delo. Največkrat so tudi leseni. Izberite takega, ki je primeren za vaše delo in poklic ter tudi postavo in zdravstveno stanje.