Harmonika

Ali uživate ob glasbi harmonike? Naj vam zaupamo, da zagotovo niste edini. Na spletni strani http://www.glasbeninastop.si/harmonika/ lahko naročite harmonikaša, kateri je več kot odličen za popestritev dogajanja, in pa kar je najpomembnejše: da drži družbo v veselem razpoloženju! Harmonika je vsekakor univerzalen inštrument, saj v naši ljubki majhni Sloveniji nanjo najraje igramo narodno zabavne pesmi.

Harmonika

Torej, harmonika je fenomenalna spremljevalka na poročnem slavju in predhodnica ansamblu za poroko. Prav tako pa je harmonikaš nepogrešljiv na zabavah ob obletnicah in rojstnih dnevih še posebno za 50let, veseli pa smo jo tudi ob različnih drugih priložnostih. Če pa zna harmonikaš zraven še kaj zapeti pa je to vsekakor absolutna zmaga.

Torej, če si želite, da vas bo na poroči zabavi ali obletnici zabavala pestra glasbena zasedba, za katero smo prepričani, da bo zadovoljila vse glasbene okuse, je naš ansambel za poroko, 50 let ali druge priložnosti nadvse odlična ideja.

Poznamo tri vrste harmonike:

  • Klavirska harmonika je zasnovana po principu klaviatur, saj so tako tudi razporejeni toni
  • Diatonična je najbolj popularna vrsta harmonike, in ima tone razporejene v štirih(3+1) ali petih vrsticah, zelo priljubljena v narodnozabavni in ljudski glasbi.
  • Kromatična harmonika je na prvi pogled zelo podobna diatonični harmoniki, saj ima tipkovnico po principu tipk. Vendarle, pa kromatična harmonika nima le štiri vrstic tonov, ampak se ponaša vse od pet do šest. Nesmemo pa pozabiti tudi to, da so toni neodvisni od potega meha navznoter ali navzven, kar pa naredi samo harmoniko zelo posebno.

Seveda pa igranje harmonike ne predstavlja samo narodno-zabavno glasbo temveč se nanjo lahko igra tudi tuje zimzelene melodije in popevke. Tako je igranje harmonike primerno za vse starostne skupine, in je zelo zaželjena tako na mlajših porokah kot na nekoliko starejših obletnicah za 50let.