Storitve

Pogled na proces CNC rezkanja

Računalniško krmiljenje ali CNC rezkanje kovin po dostopni ceni je postopek obdelave, ki uporablja računalniško krmiljenje in večtočkovna rezalna orodja za postopno odstranjevanje materiala iz obdelovanca. S to napredno tehnologijo lahko natančno oblikujemo in izdelamo raznovrstne izdelke, od kompleksnih prototipov do končnih serij. Postopek se prične z izdelavo dela v programu CAD, kjer oblikujemo 2D ali 3D model. Nato izvozimo končni model v CNC združljiv format datoteke, ki ga s pomočjo programske opreme CAM pretvorimo v CNC program stroja. Ta program omogoča stroju, da natančno interpretira naloge in usmerja rezalna orodja glede na obliko obdelovanca.

Rezkanje

Priprava in izvedba CNC rezanja

Preden zaženemo stroj, pritrdimo obdelovanec na delovno površino stroja, znano tudi kot delovna miza. Rezalna orodja nato pritrdimo na vreteno stroja, in šele nato poženemo naš CNC program. Stroj začne postopek rezkanja, kjer vrti rezalno orodje s hitrostjo do tisoč vrtljajev na minuto, odvisno od vrste stroja in specifikacij naloge. Med samim rezkanjem lahko uporabljamo različne postopke, kot so plezalni ali nasprotni postopki rezkanja, odvisno od zahtev obdelovanca.

Posnemanje in natančno rezkanje

CNC rezkanje se začne s posnemanjem majhnih koščkov kovine, znanih kot “ostružki”, s površine obdelovanca. To tvori približno obliko, preden CNC stroj prične z visoko natančnim rezkanjem, odstranjevanjem odvečnega materiala z izjemno natančnostjo in specifikacijami. Za zaključene dele je običajno potrebno več obdelovalnih prehodov pri CNC rezkanju, še posebej pri kompleksnih geometrijah. To je ključno za dosego želene natančnosti izgleda končnega izdelka. Spreminjanje nastavitev CNC stroja med postopkom omogoča ustvarjanje različnih detajlov.

Specializirani za rezkanje vrhunskih materialov

V industriji, ki jo poganjajo elektrotehnika, hidravlika, strojništvo, pogonske tehnike, laserske aplikacije, medicinske in druge tehnologije, je visok nivo storitev ključnega pomena. Zagotavljanje vrhunske kakovosti in popolne podpore na vsakem koraku je ključno za napredek teh panog. Ekipa podjetja Orodjarstvo MDM je specializirana za odlično CNC rezkanje kovine in plastike. Zanesljivost in natančnost sta ključni vrednoti pri izdelavi kompleksnih komponent iz aluminija, jekla ali plastike. Njihovi izdelki so narejeni s preciznostjo in popolno prilagodljivostjo glede na vaše zahteve. Dostavljajo vrhunske rezultate, ki zadovoljijo tudi najvišje standarde.

Od prototipov do velikih serij

Njihova proizvodnja je rezultat skrbnega načrtovanja, ki temelji na dveh ključnih stebrih: izdelavi prototipnih kosov in manjših serij ter izdelavi večjih serij po vaših specifikacijah. Ne glede na to, ali gre za rezkanje kovine ali plastike, so tu, da vaše ideje in zahteve spremenimo v kakovostne izdelke. Stopite v stik z njimi in skupaj boste našli najoptimalnejšo rešitev za vaš projekt. Da bi zadovoljili širok nabor potreb, vam ponujajo izdelavo prototipov, manjših serij in tudi velikih serij izdelkov. Pri tem skrbijo, da prisluhnejo vašim željam in se trudijo zadovoljiti tudi najbolj zahtevne zahteve. Zaupajte jim svoj projekt, ne glede na obseg ali kompleksnost.

Njihov strojni park je opremljen z različnimi obdelovalnimi centri, ki omogočajo izdelavo kosov različnih dimenzij do 1000 x 660 mm. Kljub velikosti se ne ustavljajo niti pri težkih kosih, saj lahko obdelajo kose do 1000 kg.

Individualno prilagojeni izdelki za vaše potrebe

Njihova prednost je v tem, da se osredotočajo na stranke in njihove posebne zahteve. Ne glede na obseg ali zahtevnost projekta se vedno trudijo, da vam zagotovijo rešitve, prilagojene specifikam vašega projekta. Za njih ni nič nemogoče, in to so pripravljeni dokazati. Zagotavljajo vam obilo možnosti, saj razpolagajo z napredno strojno in programsko opremo, ki jim omogoča izdelavo prilagojenih izdelkov po vaših merilih. S sodobnim CNC rezkanjem kovine in drugih materialov so kos tudi najzahtevnejšim proizvodnim izzivom.