Dom in vrt

Brezčasna lepota lesa v vhodnih vratih

Poleg estetskega vidika lesena vhodna vrata ponujajo tudi odlično toplotno izolacijo, ki je boljša od PVC profilov. Na tem naslovu lahko naročite kvalitetna lesena vhodna vrata. Lesena vhodna vrata predstavljajo elegantno in naravno izbiro za vaš dom. Njihova toplina in naravna lepota se popolnoma prilagajata tako notranjemu kot zunanjemu okolju, zlasti če je objekt opremljen s fasado iz lesa.

Klasična eleganca

Klasična lesena vhodna vrata ohranjajo tradicionalne linije, ki se odlično prilegajo tako starejšim kot modernim objektom. Z minimalnimi reliefnimi linijami na vratnih krilih in pogosto vključenimi steklenimi površinami ustvarjajo prefinjeno in tradicionalno vzdušje. Razpoložljive so v širokem izboru različnih vrst lesa, tekstur in struktur, kar omogoča prilagodljivo izbiro glede na individualne preference in slog doma.

Sodobnost v naravnem slogu

Modernejša linija lesenih vhodnih vrat prinaša raznolikost oblikovanja, ki se odraža v ostrini ali poševnosti linij. Značilni so natančno izdelani utori na površini vratnih kril, ki dodatno poudarijo kombinacije barv, tekstur in oblik. Steklo je običajno obdelano s postopkom peskanja, kar ustvari edinstvene svetlobne učinke. Ponuja se široka paleta možnosti izbire glede na vaše želje in potrebe, vključno z različnimi vrstami lesa, teksturami in strukturami ter steklenimi vzorci.

Optimalna izolacija za učinkovito varčevanje z energijo

Lesena vhodna vrata zagotavljajo odlično izolacijo zaradi posebne večslojne izolacijske plošče, ki je ojačana z masivnim lesenim okvirjem. Dodatno so opremljena s stabilizatorji, ki preprečujejo krivljenje vratnega krila. Debelina krila skupaj s podbojem je približno 70 mm, kar omogoča optimalno zadrževanje toplote. Zahvaljujoč masivnemu lesu, ki je odličen toplotni izolator, standardna različica lesenih vhodnih vrat zagotavlja visoko stopnjo toplotne izolativnosti, odvisno od vrste lesa. Najpogosteje uporabljeni leseni materiali vključujejo smreko, hrast ali macesen, pri čemer je toplotna prehodnost v območju med 1,1 in 1,3 W/m2K. Uporabljeno steklo je dvoslojno izolacijsko s toplotno prehodnostjo Ug = 1,1 W/m2K, kar dodatno prispeva k energetski učinkovitosti. Notranja stran vratnega krila je običajno gladka, saj so okrasni okvirji in plošče ponavadi nameščeni zunaj.

Naravna toplina in čarobnost lesa

Pri vhodu stremite k domačnosti in toplini, ki ju prinaša les. Les je material, ki z domačnostjo, rustikalnostjo in toplino poudarja tradicijo. Njegov prijeten dotik in neukrotljivi vzorci ustvarjajo čarobno in karizmatično vzdušje, ki vas vedno znova pozdravi ob prihodu domov. Najlepši materiali za lesena vhodna vrata, kot jih uporabljajo priznani slovenski proizvajalci vhodnih vrat, vključujejo rdečkasti macesen, svetlo smreko in hrast. Lesena vrata niso omejena na klasičen videz; les je odličen tudi za sodobno oblikovanje, odvisno od sloga in strokovnosti izdelovalcev.

Trajnost in vzdržljivost lesa

Lesena vrata ne zahtevajo pretiranega vzdrževanja, vendar vam prinašajo tudi dodano vrednost v obliki svoje trajnosti in vzdržljivosti. Leseni vhodi zahtevajo redno zaščito pred soncem in vlago, občasno obnovo barve ali laka ter redno nežno čiščenje. Kljub temu pa leseni vhodi ostajajo konstrukcijsko trdni in varni, saj les, ne glede na vrsto, po konstrukcijski trdnosti presega celo jeklo.

Uravnotežena vlaga in odlična izolacija

Les je material, ki diha in ima sposobnost uravnavanja vlage v prostoru, kamor vodijo vhodna vrata. Večje število lesenih površin v hiši pripomore k bolj enakomerni vlažnosti. Poleg tega je les odličen izolator, ki zagotavlja tako zvočno kot toplotno izolacijo. Ključnega pomena je, da so lesena vrata ustrezno obdelana in da jih strokovnjaki ustrezno namestijo, da lahko izkoristijo vse prednosti lesa.

Vhodna vrata Design – estetika, varnost in izolacija

Lesena vhodna vrata so ključen element, ki določa prvi vtis ob prihodu domov ali obisku prijateljev. Vhodna vrata Design združujejo sodobne oblike z visoko tehnično dovršenostjo, kar omogoča estetsko privlačen videz, varnost in odlično izolacijo. Lesena vrata Design ponujajo številne tehnične značilnosti, ki zagotavljajo visoko kakovost in prilagodljivost kot so izvedba po meri z možnostjo različnih dimenzij, uporaba masivnih materialov s posebno izolacijsko sredico ter možnost izbire med enokrilno ali dvokrilno izvedbo ter vgrajeni sistemi zapiranja in varnostnih elementov za dodatno zaščito. Lesena vrata Design so na voljo v različnih vrstah lesa, kot so smreka, macesen, meranti in hrast, izdelana pa so iz enega kosa lesa, kar zagotavlja trdnost in estetski videz. Poleg tega so vrata opremljena s posebnim polnilom za dodatno varnost in zvočno izolacijo.